12 Nisan 2019 Cuma



17. ÇOK İNSAN TANIDIM! İNSANLARIN İNSAN OLMAK ERDEMİNİ GÖRDÜM!

a. Çok insan tanıdım: insan olarak aramızda fazlalık-noksanlık görmedim. İnsanların insan olmaktan başka erdemi olmadığını gördüm. Farkımız insanlığımızdı!
b. 1974 yılında Silahlı Kuvvetlerimizi temsilen, ‘’ Cento Small Arms Competition ‘’ namıyla bilinen hafif silah yarışmasısa katılmıştım. Londra yakınında Windsor Kasabasında yapılmıştı yarışma. Windsor aynı zamanda Kraliyet Sarayı. Kraliyet Sarayında bütün yarışmacılar ağırlandık. 1974 yılında Kıbrıs Savaşına katılmak yerine İngiltereye gitmiştik! Gidin İngiltere’ye şampiyon olun, gelin demişti rahmetli Semih SANCAR: 1974 yılında Genel Kurmay Başkanıydı. Şampiyon olduk!
c. Bir önceki yıl yarışma Türkiye’de yapılmıştı. Kendi sahamızda birinci sırayı almak biraz daha kolaydı. 1974 yılında Kıbrıs Savaşı vardı. Dünya ülkeleri de garantör devlet İngiltere de, ABD de Kıbrısta aldığımız tutum ve davranışımıza karşıydı. O sene yarışma İngiltere’deydi, ABD de oradaydı ve biz onlarla yarışıyorduk. İngiltere'nin arkasında beklenti ikincililkti. Öyle olmadı. Türkiye o yıl da birinci oldu. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İran, Pakistan ve Türkiye Silahlı Kuvvetleri yarışmacı olarak katılmıştı. Ülkelerin silahlı kuvvetleri yarışıyordu. Türkiye birinci, İngiltere ikinci, İran üçüncü, Amerika Birleşik Devletleri dördüncü, Pakistan beşinci olmuştu. 
d. Türkiye’nin birinciliği anons edilince Pakistan ortalığı yıktı! Bizim sevincimizi Pakistan yaşamıştı. Biz, komutanlarımızca yapılan tavsiye ve telkin yüzünden, sevincimizi içimize gömmüştük. Türk askerine yakışır şekilde vakur durmalıydık, sonuç olarak hoplama zıplama yapmamalıydık, Sevinç'imizi kursağamıza gömmeliydik. Kısaca, sevincimizi içimize gömmeliydik. Öyle de yaptık.
e. Bugün itibariyle 43 yıl önce İngiltere’de Cento Devletleri arasında birinci olmuştuk. Ülke avantajından dolayı İngiltere’nin birinci olması bekleniyordu. Cento ülkeleri Hafif Silahlar Yarışmasında şans yine Türkiye’den yanaydı. Gururluyduk. Başımız dik, göğsümüz açıktı.
f. Yurtdışına ilk çıkışımdı. Yabancılarla 21 gün yurtdışında yanyana bulunmak farklı ve güzel bir deneyimdi. Antremanlarda, yarışma esnasında ve sonrasında askeri disiplin içinde tam bir spor centilmenliği gözlemledik. Tuzla Piyade Okulunda 13 ay yaptığımız sıkı çalışmanın, alınteri kokan antrenmanların karşılığını alıyorduk. Günde 10 kilometreden 15 kilometreye kadar koştuğumuz antrenmanlarımız vardı. Yorulmanın dayanılmaz mutluluğunu yaşıyorduk. Türkiye Silahlı Kuvvetlerinin sporcu yarışmacılarıydık!
g. Askerlik çoğu gençlerimize güzel şeyler katmıştır. Bana da güzel ve farklı deneyimler sundu. Uluslararası spor yarışmasında ülkemizi temsil etme şerefine nail olmuştuk. Allah’a şükürler olsun. 
h. Zorlu çalışmaydı, zorlu bir sonuç aldık! Zorlandığımız ve sebat ettiğimiz bir çalışmanın sonunda Allah bize arzuladığımız, hedeflediğimiz birinciliği bahşetti! 
i. Kıbrıs Savaşı 1974 yılında silahla başladı. Bugüne kadar savaş siyasetle devam etti. Biz o savaş günlerinde silahlı kuvvetler arası hafif silahlar yarışma adında bir başka mücadele ile spor savaşı veriyorduk: O savaşı kazandık! Amerika, İngilitere, İran ve Pakistan’nın önünde ipi göğüsledik. Kıbrıs savaşı ile birlikte hepimiz moral bulduk.
j. Türkiye’ye dönünce Genel Kurmay Başkanı Sayın Semih SANCAR’ı ziyaret etmiş, tebriklerini almıştık. İstanbul’a birliğimize dönünce, silah atış öğretmenliği beklerken, tabura sürgün yemiştik! Bu da unutulmaz bir tecrübeydi. Harika bir tecrübeydi!. Yeni deneyimlere, yeni zorluklara, yeni başarılara imza atacaktık!
YARIN : 18. ZORLUK İNSANI ZORLU YAPAR! RAHATLIK ÖLDÜRÜR: SÜRGÜN YEDİK!

Yorumlar
  • Faruk Öndağ , sevgili ağabeyim müthiş yarınki yazınızı da sabırsızlıkla bekliyorum
    1
  • TC Gülay Özel Nürol bey Birgün sizin kendi anılarınızı kitaba dökmeniz dileği ile (:
    2
  • Bünyamin Kara Böyle böyle kitap çıkacak inşallah
    1
  • Süleyman Aydın Memişoğlu hayat böyle bazen ummadığın zaman karşına beklediğin le gelir bazende beklediğinin tersi gelir. bu şampiyonluğu daha önce ankarada sizden dinlemiştim.Yazı hayatınızda daha güzel eserlelerinle buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz
  • Ismail Ergün Canım kardeşim hayatın adeta bir roman gibi,anılar saymakla bitmiyor.selam ve dua.
    1
  • Irfan Hunca 1978 de bende Vindsor' da 3 ay kalmıştım.😀
    1
  • Bahri Kibar HER ŞEY ÇOK GÜZEL DE SÜRGÜN NEDEN...?
    BENDE ASKERDE ATIŞ TAKIMINDAYDIM...
    ERLERE BİLE PLAKET VERİLDİ BANA TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİLER....!

    NEDENİNİ SORAMADIM BİLE...!
    • Nurol Sarıçiçek Ben de sormadım: sonucu değiştirmeyecekti. İyi oldu. Farklı deneyimler yaşadım, Allah'a şükür.
      1
    • Nurol Sarıçiçek Marifet iltifata tabidir. Marifet inizi sergilemek için ona prim veren birilerinin de olmasi lazım. " Keramet buyurdunuz!" Diyebilmek marifettir. Benim böyle bir hasletim olmadı. Böyle bir marifetim olmayınca kimse bize iltifatta bulunmadı. Biz atış öğretmeni olamadık. Kusura bakmayın dlye rek bizi tabura yolcu ettiler. Taburda bol nöbet, mıntıka temizliği, bulaşık, angarya işler ve azar vardı. Biz takip altında bitirdik askerliğimizi! Biri bizi sürgünde takiple memur etti bir diğerini.... O da takipçi oldu! İyi ki öyle oldu. O günlerdeki sıkıntılar, akabinde hayra dönüştü.
      1
    • Nurol Sarıçiçek Tabur günleri yoğunlukla nöbette geçti. Gece ve gündüz. Eğitim çalışmaları da sürüyordu. O günleri hatırlayınca, bizden öncekiler gelir hatırıma, üzülürüm. Askerler ve polislerin yasalarla birlikte insan ilişkileri konusunda eğitim görmelerinin zaruri olduğunu düşünürüm. Şimdilerde durum daha iyi elbette. Yeterli olmadığını da söylemem gerekir. Toplum geliştikle insan ilişkileri de gelişecektir. Okumak yolun başıdır. SELAMETLE
      1
    Yanıt yaz...

  • Nurol Sarıçiçek '' Şahsiyetinize bir şey katmayan her hareket, mutlaka şahsiyetinizden bir şey eksiltir.'' Dale Carnegie.
    1
  • Nurol Sarıçiçek '' Ben tesadüfün, değil kainatı, en küçük böceği bile vücuda getiremeyceğine kaniyim. Eğer tesadüf, kainatı teşkil eden zerrelere malik ise, neden bugün şehirleri, evleri vücuda getirmiyor.'' Cicero.
  • Nurol Sarıçiçek '' İnsanı tanı, anlayacağı dili kullan, algılayacağı kelimelerle konuş!''
  • Nurol Sarıçiçek '' Ağır söz veren, hızlı iş yapar.'' J.J.Rousseau.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder