30 Kasım 2021 Salı

——-MAHKEME KARARLARI ANAYASA’YA AYKIRI!..
1- Mahkeme kararları Anayasa, ilgili kanunlar ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlara aykırı veriliyor; buna rağmen kararı veren bağımsızlık ve tarafsızlıktan dem vurarak ‘sorumluluk’ hissetmiyor!
2- ‘Sorumluluk hissetmemek’ sorumsuzluk hissetmektir. Yargı’da sorumsuzluk, verilen kararlarla ilgili hesap vermemek olarak tecelli ediyor!
3- Kanun yollarının açık olması buna dayanak olarak gösteriliyor. Verilen kesin kararlar ise bit ucube; orada kanun yolları da gösterilmeyebiliyor.
4- Bu uygulamalar hak, hakkaniyet, adil yargılama ve yargılanma ilkelerine gölge düşürüyor. Kararı verenin, kararını gerekçelendir-e-memesi ise kararlarına sahip çık-a-mıyor, anlamına geliyor.
5- Sorarlar vicdanlara;” Sahip çIK-a-madığın kararları neden alırsın?” Bu şekilde alınan yargı kararları, Anayssa, kanunlar ve uluslararası mahkeme kararları ve sözleşmelerine aykırıdır.
6- Adaletsizlik ölümcül kansere dönüşmeden çare bulunmak gerekir…
Ihsan Gumus, Hüseyin Özel ve 1 diğer kişi
1 Yorum
Beğen
Yorum Yap
Paylaş

1 Yorum

  • Nurol Sarıçiçek
    HUKUKİ KARAR GEREKÇEDEN ANLAŞILIR!…
    1- Ceza Muhakemesi Kanunu m.34, 230, 232 ile
    2- Anayasa m.141/3'de, hakim ve mahkeme kararlarının gerekçeli yazılması öngörülmüştür.
    3- Bunun önemi, kanun yollarında karşımıza çıkmaktadır.
    4- Mahkeme kararlarının gerekçeli olması adil yargılanmanın temel unsurlarından biri olup, hukuk devletinin ve hukuki güvenlik ilkesinin de bir gereğidir.
    5- Gerekçe, doyurucu olmalı, kararın neden, nasıl, hangi hukukî gerekçeyle ve hangi deliller değerlendirilmek suretiyle verildiği hususlarını içermelidir.
    6- Zira mahkemenin keyfilikten uzak şekilde, hukuka ve kanuna uygun karar verip vermediği ancak gerekçeden anlaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder